torstai 31. maaliskuuta 2011

Asumiskuviot

No niin, on aika kertoa tarkemmin, minkälaisessa paikassa asun. Kyseessä on Campus IAS (Institut Aéronautique et Spatial) eli avaruus- ja ilmailualan kampus tai asuntola. Nimi johtunee siitä, että lähistöllä on paljon kaikenlaisia avaruus- ja lentokonetekniikan tutkimuslaitoksia. Tämä on pikemminkin asuntola kuin hotelli, mutta siedettävän siisti (kun ei ole turhan tarkka ja on itse siivoustaitoinen) ja luojan kiitos rauhallinen. Olen kuullut kauhutarinoita mm. saksalaisista opiskelija-asuntoloista ja olen sen puoleen hyvin tyytyväinen tähän. Tien toisella puolella on toinen, isompi kampusalue, jossa majottuu selkeästi nuorempaa porukkaa ja meno tuntuu olevan aika samaa luokkaa kuin pahimmillaan Hervannassa. Tiedä sitten, minkälaista tuolla olisi asua, mutta iltaisin siellä on paljon enemmän älämölöä, kun taas IAS on kivan rauhallinen.




Ensimmäiset pari kuukautta asuin pelkässä huoneessa. Huone ei ollut iso, mutta perustarpeet löytyi, eli sänky, lämmityspatteri, netti, vaatekaappi ja suihkukomero. Miinusta tulee siitä, ettei ollut keittomahdollisuutta ja vessa oli käytävässä. Ehdin kyllä jo tottua "ulkovessaan" ja kevättä kohti se vain helpotti, kun aamulla pöntölle istuessa ei enää kuulunut spontaania kiljahdusta, kun istuin oli niin kylmä, koska ikkunaa pidettiin yleensä yöt auki. Herää sitä toki niinkin.

Mutta nyt maaliskuun puolivälistä olen asunut ihan oikeassa asunnossa, kuten täällä kerroin. Tilan kuvaaminen on vähän hankalaa, kun koittaa 3-ulotteista tilaa mahduttaa 2-ulotteiseen kuvaan. Makuuosaston lisäksi on tosiaan kylppäri ammeineen ja pönttöineen, pikkuinen parveke, keittonurkkaus ja tilaa vielä ruokapöydällekin.


Ja näkymät on upeat. Täytyy kameran zoomin ja panoramatoiminnon kanssa koittaa leikkiä myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. Niin,se uusi kämppä.Joko vessa vetää ja lavuaari laskee?!!
    Utelias äiti

    VastaaPoista
  2. Juu, kylppäriosasto on kondiksessa, jos nyt kondikseksi voi sanoa hintsua veden painetta ja aika pientä lirua kuumaa vettä, mutta hei, ei kaikkea voi vaatia. Ja nyt sentään tulee edes jonkun verran sitä lämmintä vettä...

    VastaaPoista